Search
  • Vigneshwara/Georgi

Посланието..

...на Свами Шивананда за 63тия му рожден ден

Познай Себе си

О, Търсещ! Знай какво търсиш и тогава търси. Не виждаш ли, че онуй що преследваш тук, не ти дава онова що наистина трябва да търсиш и изчезва като мираж? Нищо на Земята не може да ти даде вечна радост, щастие и благост. Младостта изчезва като вечерно цвете, силата се оттегля като отминаващ облак, красотата на тялото бързо дава път на грозната смърт! Твоите центрове на удоволствие (в Ума) ти се подиграват, за туй, че бъркаш ти болката с щастието, нощта с денят, миражът с водата! Истинската цел на твоето търсене, истинският обект който търсиш, единственото съкровище без което завинаги ще си неспокоен и безпочивен, единствата причина за живота ти тук, е Разбирането за непроменливото и вечно благоденствие на божественото вътре в теб.

Утвърди съществуването си като вездесъща, чудна Светлина на Вечния Дух – АТМАН. Спри всички останали речи, прекрати всяка друга работа, оттегли се от всички ненужни мисли и тогава Това, което ще отвори магическите двери на съществуването без Раждане и Смърт ше е твое. Бъди искрен, бъди търпелив, ти ще постигнеш Това което Е, това което наистина търсиш.

Работи, Служи, Обичай, Давай, защото искаш да знаеш къде е Това, което не се реже от Времето, не се поддава на Смъртта, не се повлиява от променливост и нетрайно. Затвори вратата на интелекта, прозорците на сетивата, оттегли се в покоите на сърцето и се наслаждавай на дълбокото безсъние наречено Нирвана. Ти си Благословен. Единственото ти задължение е да осъзнаеш Абсолютното Единство (Бог), да осъзнаеш Атман който е в теб и около теб. Нямаш никакво друго задължение. Ти си се родил за да носиш това задължение, което включва всички други задължения в живота ти, а пред това Единствено задължение всичко друго е детска игра...Помни Това!

Води живот тук, който да подхожда на този величав идеал за съществуване. Обичай поравно, за това че всеки Атман е равен и всичко е Атман. Служи на всички безрезервно, за това че всичко и всеки е Атман. Въздържай се от сензитивни удоволствия, от страст, алчност и гняв, защото те те отдалечават от разбирането за Атман. Желанието за слава, власт, име и богатство противоречат на Истината и нейното осъзнаване. Именно, заради това, въздържай се от тези желания и амбиции. Медитирай върху мисълта за Вечния Атман.


Това е Посланието на Истината за всички ви, Посланието което извира от дълбините на Цялостната Опитност. Това Послание е чуто от всичко които водят благословен и божествен живот. Разтопи се в Обичта на Вечното което е в теб и наоколо. Води живот с духовна дисциплина, който е нужен за достигане на великият финал. Стани, ти сам, посланик на Истината, който е Животът и Светлината в Света. Отразявай без егоизъм тази Истина, че придобиването на Абсолютно Осъзнаване е единствената Цел и тя е възможна само чрез Познание на Себе си.

Нека всички сте благословени.

Свами Шивананда

0 views

mageaum

Bulgarian and Japanese traveling Yoga teachers couple, based on classical Hatha Yoga teaching.

Where?

Our current location is...

Oneness Yoga Studio

Yambol, Bulgaria

© Copyright mageaumAll Rights reserved.